Hva er Minimum Viable Product (MVP)?

Kort forklart

Minimum Viable Product (MVP) baner vei for vellykket etablering av mange programvareprodukter. Med en MVP kan du måle etterspørselen og teste ideen din uten risiko for å synke betydelige ressurser inn i full utvikling.

Under forklarer vi kort og godt hva en MVP er og om noen av fordelene med å velge denne tilnærmingen ved utvikling av webapplikasjoner.

Hva er en MVP?

En MVP er en versjon av produktet ditt, men med funksjonalitet av minimal kompleksitet, akkurat nok til å få innledende tilbakemeldinger fra kunder. Som gir grunnlag for videre utvikling. Med en MVP kan du validere ideen din og tilpasse den slik at den svarer så nøyaktig som mulig til behovene som målgruppen din har.

En velutviklet MVP ikke er en raskt sammensatt applikasjon – det må være en komplett, brukbar programvare. Tenk på det som et lite epletre (MVP) som du verner om og pleier. Over tid blir det bedre og større og gir avlinger som du enkelt kan selge senere.

Et lite og underutviklet tre vil derimot neppe bære salgbar frukt. Det er det samme med en MVP. Den bør alltid strebe etter kvalitet og funksjonalitet.