Hva er SEO og hvorfor trenger du det?

SEO

Søkemotoroptimalisering (SEO) er en viktig del av din markedsføring, da søkemotorer er en av de mest populære måtene for brukere å finne det de leter etter på nett.

Det er mange billioner internettsøk hvert år gjennom søkemotorer som Google, Bing, Yahoo og Baidu. Vi tar her utgangspunkt i Google da de har 92% markedsandel i verden og 98% markedsandel i Norge.

For de fleste nettsteder står trafikken som kommer fra søkemotorer, kjent som organisk trafikk, for en stor andel av den totale trafikken til nettstedet.

Google og andre søkemotorer presenterer søkeresultater i en rangert liste, og desto høyere opp på denne listen du kan komme med din nettside, jo mer trafikk vil nettsiden din få. For eksempel gir det første organiske resultat i google mellom 40-60% av den totale trafikken for søket. Resultatene på andre og tredjeplass vil få langt mindre trafikk, og bare 2-3% av brukere klikker forbi den første siden med søkeresultater. Dermed vil selv en liten forbedring i søkerangeringen til din nettside, resultere i en økning i trafikk og dermed også potensielle kunder.

På grunn av dette vil mange bedrifter prøve å manipulere søkeresultatene slik at deres nettside får høyere rangering i søkeresultater (search results page, SERP) enn konkurrentene, og det er her SEO kommer inn.